Benodigdheden

1/2 blik tomatenblokjes

1 ui middelmaat

1/2 bosje platte peterselie

1/2 bosje koriander

500 ml gekookt water

2 kip bouillonblokjes

1 groente bouillonblokje

scheutje olie

155 gram gierstkorrels (gewassen en uitgelekt)

1,7 liter gekookt water

kruiden

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel kurkuma

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel komijnpoeder

snuf cayennepeper

1/2 theelepel zwarte peper

Binding 1 volle eetlepel maizena (15 gram)

100 ml koud water

Extra nodig

Soeppan, staafmixer en maatbeker

Bereidingswijze

  1. Doe in een maatbeker de tomatenblokjes, ui in blokjes, de koriander en peterselie. Giet daarop 500 ml gekookt water en mix het vloeibaar
  2. Doe in de soeppan een scheutje olie en giet daarin het tomatenmengsel. Doe daar de bouillonblokjes bij en de kruiden. Laat het 5 minuten pruttelen.
  3. Voeg dan 1,7 liter gekookt water toe en laat koken voor 10 minuten. Was de gierstkorrels af in een zeef en laat uitlekken.
  4. Maak het papje voor de binding klaar door het water en maïzena samen te mengen. Voeg toe aan de soep
  5. Voeg de gierstkorrels toe. Laat de soep 20-25 minuten koken op middelmatig vuur.

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten